BESTEL NU, VANDAAG NOG BEZORGD
  • Zoeken
  • Winkelwagen
Meiklokjes

1 mei - Meiklokjes

De geschiedenis van Meiklokjes

Meiklokjes vinden zijn oorsprong in Japan, gedurende de middeleeuwen verschenen Meiklokjes in Europa. Het zijn waarschijnlijk de Kelten geweest die er voor gezorgd hebben dat Meiklokjes gesymboliseerd werden met het voorjaar. In het Latijn heet deze plant Convalaria majalis, in het Engels Lily of the Valley. Meiklokjes bloeien vanaf april in uw tuin, afhankelijk van hoe streng of zacht de winter is geweest. Meiklokjes komen meestal in het wit voor, maar kunnen ook roze zijn, deze variant is echter zeldzamer en daardoor duurder. Uw bloemist heeft Meiklokjes vanaf half april in de winkel.      

Symboliek van Meiklokjes

Meiklokjes symboliseren ook romantiek. In sommige Europese landen werden zogenaamde Meiklokjes dansen gehouden, waar de meisjes in het wit gehuld waren en de jongens een Meiklokje door hun knoosgat droegen.   

Het Meiklokje bloeit vanaf eind april, begin mei en is het florale symbool van 1 mei, Dag van de Arbeid.

Enkele praktische tips

- Gebruik bij voorkeur een schaar om de Meiklokjes af te snijden. Zorg dat u de wortels niet meeneemt, anders kan het zijn dat de Meiklokjes volgend jaar niet weer bloeien.   

- Wees voorzichtig met kinderen, want het Meiklokje is een giftige plant.

- Geniet van de delicate geur van de Meiklokjes!

Meiklokjes laten bezorgen, wel zo gemakelijk

Meiklokjes laten bezorgen is snel, voordelig en gemakkelijk! Stuur uw familie, vrienden collega's geluk in de vorm van een mooi Meiklokjesboeket of een Meiklokjesbloemstuk.       

Bekijk hier ons Meiklokjes aanbod. 


Kundservice