7 dagen per week Wereldwijde bezorging De nummer 1 in Europa
Mijn account
In 4 simpele stappen een sneeuwbol maken

Maak uw eigen sneeuwbol in 4 simpele stappen

Buiten is het koud, en de feestmaand staat voor de deur. Wat is er fijner dan lekker binnen blijven en het huis versieren met de leukste kerst- en winterdecoraties? Hier vindt u leuke inspiratie tips om deze leuke decoraties, zoals een sneeuwbol, ook nog eens zelf te knutselen. Alles wat u nodig hebt om deze leuke decoratie zelf te maken heeft u waarschijnlijk zelfs al in huis!

Wat heeft u nodig?

  • Glazen pot(je) met deksel
  • Benodigdheden voor een sneeuwbol
  • Water
  • Grove glitters of nepsneeuw
  • Winter- of kerstfiguurtje dat in het potje past
  • Lijm(pistool)
  • Eventueel babyolie en extra decoraties voor het potje

Wij hebben in dit voorbeeld gekozen voor een kerstboompje, maar ieder figuurtje dat in je glazen potje past is natuurlijk ook een goede keuze. Denk bijvoorbeeld aan rendieren, kerstballetjes, sneeuwpoppen, cadeautjes en ga zo maar door. Ook met de ronddwarrelende sneeuw kunt u variëren, zo kunt u gaan voor traditionele witte sneeuw, maar zeker ook voor gouden, zilveren, groene of rode glitters.

In deze 4 stappen maakt u uw sneeuwbol:

Stap 1
Stap 1

Maak het potje goed schoon en lijm vervolgens het figuurtje aan de binnenkant van de deksel. Laat dit natuurlijk goed drogen zodat het beeldje vast blijft zitten.

Stap 2
Stap 2

Strooi de glitters of sneeuw in het potje

 Stap 3
Stap 3

Vul het potje met water en doe hier indien gewenst nog enkele druppels babyolie bij. U kunt het beste zelf testen welke verhouding water en olie goed werkt met uw glitters of sneeuw. Voor sommige materialen is zelfs geen olie nodig.

 Stap 4
Stap 4

Draai de deksel stevig vast op het potje, draai het potje om en schudden maar!

Wilt u iemand blij maken met mooie kerstbloemen?

Onze lokale bloemisten staan voor u klaar om u te helpen uw geliefden blij te maken met de mooiste kerstbloemen. Kies een van de onderstaande kerstfavorieten of bekijk onze hele kerstcollectie hier