Vandaag bezorgd Wereldwijde bezorging De nummer 1 in Europa
Mijn account
poinsettia

De Kerstster – Hét absolute musthave voor de Kerst

De Kerstster of Poinsettia is een fascinerende plant. Ze komt oorspronkelijk uit Mexico en kan tot wel 4 tot 5 meter hoog worden. Haar Latijnse naam is Euphorbia Pulcherrima maar de Azteken noemden haar "cuetlaxochitl". Ze geloofde dat ze haar mooie rode kleur kreeg toen een godin haar bloed op bladeren liet vallen. De Kerstster is razend populaire tijdens de feestdagen, niet alleen in Belgïe maar ook in veel andere landen. Bovendien is de Kerstster niet alleen rood, ze kan ook in roze en witte varianten gevonden worden.

Wilt u iemand blij maken met mooie kerststerren? Bestel ze hier

witte kerstster
De Kerstster - Een koukleum?

De Kerstster voelt zich op haar gemak tussen 12 en 14 graden... maar ja niemand wil zo'n temperatuur in zijn/haar huis. Een simpele oplossing is gewoon de Kerstster 's nachts in een koelere kamer zoals de slaapkamer of in de gang te plaatsen.

witter kerststerren in pot
Voedking & water

Houd de grond in het potje vochtig, maar niet nat om verrotting te voorkomen. Besmesten is niet nodig tijdens de wintermaanden.

rode kerstster
Op de juiste plek

De Kerstser houdt van een plekje met veel licht maar niet van direct zonlicht. Warmte bronnen en fruitschalen zouden ook vermeden moeten worden.

de mooiste kerststerren
Voor een lang leven

De Kerstster kan heel lang leven dus raak niet in paniek als sommige bladeren dood gaan tijdens de winter. Het is een heel natuurlijke fenomeen bij weinig zonlicht en kamerverwarming. U kunt gewoon door met regelmatig water geven tot Pasen. Pas daarna kunt u beginnen met kunstmesten.

Kerststerren met chocolade
Komt de kleur terug?

Om weer een rode Kerstster te hebben dit jaar, moet u dit doen. Zet haar in een donkere kast ongeveer twaalf uur per dag vanaf 1 september en geef weinig water. Ergens begin november haal haar uit de kast ergens en ongeveer een maand later is uw Kerstster weer volop in de Kerststemming!

Kerstster en decoratie
Is de Kerstster giftig?

Dat de Kerstster giftig is, is een veel voorkomende misvatting. De plant is echter niet geschikt voor consumptie. Bovendien kan contact met de ogen tijdelijke blindheid veroorzaken.

Wilt u iemand blij maken met mooie kerstbloemen?

Onze lokale bloemisten staan voor u klaar om u te helpen uw geliefden blij te maken met de mooiste kerstbloemen. Kies een van de onderstaande kerstfavorieten of bekijk onze hele kerstcollectie hier