Vandaag bezorgd 

Verzorgingstips voor bloemstukken

Anders dan in boeketten, zijn de bloemen in een arrangement in steekschuim gestoken dat gevuld is met water. Steekschuim doet hetzelfde als een bloemstengel: het neemt water op en absorbeert het. Een voordeel van het gebruik van steekschuim is dat het een grote hoeveelheid water vasthoudt, waardoor de bloemen langer vochtig blijven.


Volg deze eenvoudige instructies om er zo lang mogelijk van te genieten:

Geef het arrangement dagelijks of om de dag wat extra water. Dit hangt af van het seizoen en de conditie van de bloemen. Voel van te voren of het schuim nog vochtig voelt of niet, om er zeker van te zijn dat de bloemen niet teveel water krijgen. Om het arrangement water te geven kun je het beste een gieter gebruiken, waarbij je het water vanaf de bovenkant in het midden giet. De bloemist heeft tijdens het schikken van het arrangement het steekschuim gevuld met water en bloemenvoedsel. Je hoeft het arrangement daarom zelf geen bloemenvoedsel meer te geven.

Verwijder de bloemen of knoppen zodra ze verwelkt zijn. In tegenstelling tot een boeket hoef je de stelen niet af te schuinen, want dat heeft de bloemist al gedaan. Het is heel normaal dat bloemen blijven groeien en een beetje uitsteken.