Vandaag bezorgd Wereldwijde bezorging De nummer 1 in Europa
Mijn account
Kestbloemen

Kerstbloemen

Wie maakt u blij met bloemen voor kerst?

Kerst komt eraan! Heeft u al plannen gemaakt voor uw kerstdecoratie? In de winter bloeien de mooiste bloemen: amaryllis, kerstster, kerstroos... we noemen ze ook weleens kerstbloemen! Wilt u meer lezen over de meest typische kerstbloemen? Wilt u graag weten waarom rood, wit en groen typische kerstkleuren zijn? In België zijn bloemen vaak gebruikt als kerstversiering. En omdat bloemen perfect een emotie kunnen vertolken, worden ze ook graag cadeau gegeven! U zult hier veel informatie over kerstbloemen vinden. Bent u al klaar voor de kerst? Wij wel, en met deze kerstpagina bent u zo voorbereid op de kerstdagen!

Kerst komt eraan, bent u er al klaar voor? Wij wel!


Top 5 xmas flowers

Er is geen betere manier om in de kerststemming te komen, dan uw huis alvast te versieren met typische kerstbloemen! Kent u deze 5 typische bloemen en planten al? Kerstster, Amaryllis, Kerstroos, Maretak, Hulst... Wilt u graag groen in huis voor kerst maar liever geen kerstboom? Dit is voor u!

  • Amaryllis (Hippeastrum) : U ziet ze overal omdat ze zo prachtig bloeit in de winter. De amaryllis groeit in het wild in Zuid-Amerika. Het is een bolgewas met rode, witte, roze en oranje bloemen.
  • Kerstster (Poinsettia) : Onmisbaar! Oorspronkelijk komt de kerstster uit Latijns-Amerika. De poinsettia is een kortedagplant, dat wilt zeggen dat deze plant alleen bloeit bij korte dagen met minder dan 12 uur daglicht. De kerstster is niet makkelijk te verzorgen. Heeft u groene vinden en wilt u proberen uw kerstster weer te laten bloeien? Laat de plant dan 14 uur per dag in het pikkedonker staan - en dat minimaal 40 dagen lang.
  • Maretak (mistletoe) : De maretak is een bijzondere plant die groeit op bomen. Eigenlijk is het een groenblijvende halfparasiet. De maretak is vooral bekend voor de romantische traditie, waar uw geliefde onder de maretak mag kussen.. Mistletoe ophangen brengt geluk! Kent u deze kersttraditie?.
  • Hulst (Ilex) : Hulst is vaak gebruikt om huizen, straten, winkels en kantoren te versieren voor kerst. De plant herkent u aan zijn leerachtige bladeren voorzien van stekels. Wees voorzichtig: de kleine rode bessen zijn giftig voor de mens.
  • Kerstroos (Helleborus niger) : De welbekende kerstroos komt in het wild voor in bosrijke berggebieden in Oostelijke en Zuidelijke Alpen. Heeft u deze al in het wild gespot? De plant bloeit in de winter en krijgt prachtige witte bloemen. De kerstroos is erg populair rond kerst en is een uitstekend cadeau idee.
Een huis of kantoor versieren voor de feestdagen kan makkelijk met deze 5 bloemen. Wil je iemand blij maken voor kerst en zoek je een cadeau? De kerstplant! Een kerstroos of kerstster is altijd welkom. Deze planten zijn erg geliefd, trendy en duurzaam want je kunt er erg lang plezier van hebben.

Kerstbloemen bestellen: hoe gaat dat in zijn werk?

Stap 1
 Stap 2
 Stap 3
 Stap 4

Rood, wit en groen: alles over de traditionele kerstkleuren.

Kerstmis is de tijd waarbij sfeer een hoofdrol speelt. Als u aan kerst denkt, wat vindt u er zo typisch aan... Ja, de kleuren! Niet waar? Rood, wit, groen: deze 3 kleuren ziet u in december overal, ze zorgen voor een magische sfeer. Waarom zijn deze kleuren zo typisch voor kerst? Deze traditie begon lang geleden. De symboliek speelt een grote rol. Rood staat voor liefde, wit voor geloof en groen voor hoop. Zoals u weet is Kerst een christelijk feest. U ziet het al aankomen: de traditionele kerstkleuren hebben oorspronkelijk een religieuze betekenis. Wat mooi is, is dat rood en groen tegenover elkaar staan in de kleurencirkel. Samen vormen ze een harmonieuze combinatie. Wit is ook een prachtige, rustige kerstkleur dat ons herinnert aan de witte kerst. Is dat niet romantisch?

De favorieten kerstbloemen op een rij!

U kent ze vast allemaal. De Amaryllis, kerstster en kerstroos zijn de meest geliefde kerstbloemen in België! Hier vinden wij weer de typische kerstkleuren terug: wit, rood, groen. Prachtig, tijdloos, klassiek-chic. We houden ervan! U ook? Wilt u een poinsettia of kerstroos laten bezorgen? Of misschien een mooi kerstboeket om uw kersttafel te versieren? Onze bloemisten leveren prachtige feestelijke boeketten en sfeervolle planten overal in België. Welke van deze 3 bloemen is voor u onmisbaar tijdens de feestdagen?

Meer dan 50.000 bloemisten over de hele wereld

Euroflorist is een internationaal bedrijf met een gigantisch netwerk van lokale bloemisten. We werken samen met meer dan 50.000 vakbloemisten wereldwijd! Overal ter wereld bezorgen onze bloemisten de mooiste boeketten en planten, en ze zijn al klaar voor kerst. Iedereen verdient een bloemetje... Wie wilt u voor kerst verrassen met een mooie plantje? .

Wilt u iemand blij maken met een bloemetje, maar hij/zij woont in het buitenland? Wij helpen u graag, wij zijn dé specialisten! Een kerstboeket laten bezorgen door lokale bloemisten uit de hele wereld regelt u hier in enkele klikken

Bloemen laten bezorgen in het buitenland >>
kerststukjes
Handgemaakte boeketten

kerstbloemen bezorgen
Persoonlijk bezorgd

kerstboeketten
Mooie momenten vieren

kerstboeketten
Wereldwijde bezorging