7 dagen per week Wereldwijde bezorging De nummer 1 in Europa
Mijn account

Kerstkrans maken

Een kerstkrans versiert de voordeur prachtig tijdens het feestseizoen, maar staat natuurlijk ook prachtig binnen in huis. Wilt u een moderne kerstkrans maken voor aan de voordeur, of voor op tafel? Een adventskrans maken is niet moeilijk. Wij leggen u dit in 4 makkelijke stappen uit! Wilt u toch maar een kerstkrans kant en klaar hebben, of misschien zelf verder versieren? U kunt bij ons ook prachtige kerstkransen bestellen!

Wat u nodig heeft om de kerstkrans te maken

Een strokrans, een schaar, dun groen binddraad en jute garen. De strokrans geeft vorm aan de deurkrans. Gebruik het binddraad om blaadjes en takjes aan de strokrans te bevestigen en gebruik het jute garen om de krans later op te hangen. U kunt ook in plaats van een strokrans een metalen ring gebruiken als basis voor een moderne kerstkrans.

Wat u nodig heeft om de kerstkrans te versieren

Kies de materialen die u wilt gebruiken voor de deurkrans. Wij kozen voor natuurlijke materialen zoals eucalyptusbladeren, distels en bladeren in herfstkleuren voor onze krans. Laat uw creativiteit vrij lopen en ontwerp uw kerstkrans helemaal naar uw smaak. Kies bijvoorbeeld voor sparrentakken en misschien zelfs een paar kerstballen om uw deurkrans een kerstachtig tintje te geven.

Stap 1: Drapeer en bind de bladeren

Drapeer de bladeren en takken op de strokrans. Bind ze aan het uiteinde van de stengels aan de krans vast met binddraad. Versier een klein stukje van de strokrans vast tot het helemaal bedekt is met de materialen. Versier stukje bij beetje verder tot de krans helemaal bedekt is. Een kleine tip: laat de achterkant van de krans kaal. Als u de krans later aan de deur hangt, is de achterkant toch niet te zien.

Stap 2: De materialen vastmaken

Als u de materialen stuk voor stuk aan de strokrans bindt, moet u ze tussendoor vastmaken. We willen namelijk dat de krans bestand is tegen alle weersomstandigheden. Om dit te doen, wikkelt u het binddraad een paar keer rond de stelen.

Stap 3: De puntjes op de i zetten

De strokrans is nu helemaal bedekt met materialen naar keuze. Nu is het tijd voor de afwerking. Bekijk de Kerstkrans en bind waar nodig de blaadjes en takjes opnieuw vast. Trek lichtjes aan individuele bladeren en verschuif ze zodat de deurkrans er gelijkmatig en uitbundig versierd uitziet.

Stap 4: Maak het jute touw vast & hang de krans op

Knoop het jute touw een paar keer rond de bovenkant van de deurkrans. Maak dan een lus om hem op te hangen. Hang de kerstkrans aan uw voordeur, tuindeur, trappenhuis of waar u maar wilt. Natuurlijk kunt u hem ook mooi binnen op de tafel neerleggen als kerstdecoratie.