Vandaag bezorgd 

Rouwteksten

Omgaan met het verlies van een dierbare is een van de moeilijkste uitdagingen in het leven. In momenten van verdriet kan het lastig zijn om de juiste woorden te vinden om de overleden persoon te eren of medeleven te betuigen aan de nabestaanden. Als je moeite hebt met het kiezen van de juiste woorden voor de condoleance kaart, laat u dan inspireren door onze condoleance tekst ideeën. 

 

Gerelateerd: Rouwboeketten | Condoleance boeketten | Rouwkransen


Korte rouwteksten

Hieronder vind je inspiratie voor een kort rouwtekst die je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld een begrafenis toespraak. Deze rouw quotes kunnen helpen om het verlies van de overledene te herdenken.

• Vandaag nemen we afscheid van een bijzondere ziel. De herinnering aan [naam] zal voor altijd een bron van inspiratie zijn.

• Hoewel [naam] deze wereld heeft verlaten, blijft zijn/haar vriendelijkheid en compassie helder in ons hart schijnen.

• Met diepe respect en dankbaarheid herdenken we [naam] en de positieve invloed die ze/hij op ons allemaal had.

• Hoewel onze wegen scheiden, zal de herinnering aan [Naam] ons voor altijd verenigen in liefde en dankbaarheid.

• Als liefdevol eerbetoon aan [Naam], wiens geest voor altijd zal voortleven in de harten van degenen die ze/hij heeft geraakt.

Mooie rouwteksten

Hieronder vind je lieve sterkte wensen die je kunt gebruiken in jouw rouw bericht. Deze woorden van troost bij rouw zullen de nabestaanden laten weten dat je klaar voor hun staat. Jouw medeleven zal zeker erkend worden met deze mooie afscheidsteksten voor bijvoorbeeld op een rouwkaart.

• Mijn hart doet pijn voor je. Weet alsjeblieft dat ik er voor je ben, wat er ook gebeurt.

• Ik kan me de pijn die je voelt niet voorstellen, maar onthoud alsjeblieft dat je niet alleen bent. Steun op degenen die om je geven, inclusief mij.

• Weet alsjeblieft dat ik voor je bid, en dat ik er voor je ben wanneer je een vriend nodig hebt om op te leunen. De herinnering aan [naam] zal altijd gekoesterd worden.

• Mijn oprechte medeleven met het verlies van [naam]. Weet alsjeblieft dat ik er voor je ben en dat mijn hart bij je is in deze moeilijke tijd.

• Ik wil dat je weet dat ik aan je denk en je liefde, kracht en troost stuur in deze moeilijke tijd.

Condoleance tekst

Een geliefde verliezen is altijd een moeilijke tijd, helemaal voor de nabestaanden. Je kunt jouw medeleven tonen met een moderne gecondoleerd kaart. Hierin kan je een gecondoleerd tekst schrijven. Denk aan teksten met gecondoleerd met jouw vader/moeder/kind. Hieronder vind je rouwteksten man/vrouw/kind.

• De aanwezigheid van jouw vader zal enorm gemist worden, maar zijn geest leeft voort in de liefde en dierbare herinneringen die hij achterlaat. Accepteer alstublieft mijn condoleances en weet dat ik er altijd voor je ben.

• Ik zal jouw vader altijd herinneren als een vriendelijke en liefdevolle man die veel om zijn gezin gaf. Gecondoleerd met je vader.

• De herinnering aan je moeder zal voortleven in de liefde en dierbare momenten die je hebt gedeeld. Mijn oprechte condoleances en weet dat ik hier ben om je op alle mogelijke manieren te steunen.

• Gecondoleerd met het verlies van je moeder. Ze was een opmerkelijke vrouw wiens warmte en liefde de levens van de mensen om haar heen opfleurden.

• Het verlies van een kind is een onvoorstelbare pijn. Ik ben er altijd voor je in deze tijd van verdriet, en ik hoop dat je wat troost kunt vinden in de dierbare herinneringen die je hebt aan je geliefde kind.

• Een kind verliezen is een pijn die niemand ooit zou moeten dragen. Mijn hart doet pijn voor je, en ik bied mijn diepste medeleven en steun aan terwijl je door dit diepe verlies heen navigeert.

Gedicht rouw

Hieronder vind je inspiratie voor een kort rouw gedicht. Toon je medeleven aan de nabestaanden met een gecondoleerd gedicht. Ook kan je natuurlijk een condoleance gedicht voorlezen bij de begrafenis. Een overleden gedicht is een mooie manier als laatste woorden voor de overledene. Lees hier dus afscheid kort gedicht overlijden.

Niet meer in ons gezicht, wel in ons hart,
In deze tijd van verdriet, wees niet verward,
Jullie liefde zal nooit vergaan,
Het blijft voor eeuwig bestaan.

Tranen stromen als de regen, waarachtig,
Maar weet, je bent niet alleen, krachtig,
In deze tijd van verlies en pijn,
Zijn we er voor je, altijd fijn.

Weg uit ons zicht, maar niet uit ons hart,
In deze tijd van rouw, zijn we nooit apart.
Met diepste medeleven sturen we jou,
Liefde en troost, vooral nou.