Vandaag bezorgd 

Valentijn menu: vijf ideeën

Op Valentijnsdag verwarmen we niet alleen harten, maar ook magen! Op 14 februari kan je je liefde en kooktalenten laten zien. Om u te helpen, hebben we vijf ideeën voor het Valentijnsdagmenu voorbereid. Om iedereen te plezieren, bevatten onze Valentijnsdagmenu's verschillende keukenstijlen, van traditionele gerechten in België tot veganistische recepten en zelfs biologische opties.


Traditioneel Belgisch Valentijnsdagmenu

Houdt jouw geliefde meer van de klassieke, levensgenieter kant, neigend naar traditionele waarden? Of hebben ze de culinaire specialiteiten van het vlakke land nog niet ervaren? Dit valentijnsmenu is perfect om hen te plezieren!

• Voorgerecht: Moules Marinières. Perfect gekookt in een saus gemaakt met Belgisch bier, uien, knoflook en peterselie.

• Hoofdgerecht: Carbonnade Flamande. Runderstoofpot langzaam gesudderd in donker bier, geserveerd met knapperige frietjes.

• Nagerecht: Luikse Wafels. Zachte wafels met suikerparels, vergezeld van vanille-ijs en verse rode vruchten.

Vegetarisch valentijn menu

Om jouw liefde te combineren met liefde voor de natuur, is een vleesloos menu een must. Ons assortiment voorgerecht, hoofdgerecht en dessert voor een vegetarische Valentijnsdagviering zorgt ervoor dat u de maaltijd eindigt met een mondvol smaak en een tevreden maag!

• Voorgerecht: Belgische Kaaskroketten. Goudbruin aan de buitenkant, smeltend aan de binnenkant, gevuld met Belgische kazen zoals Gouda en blauwe kaas.

• Hoofdgerecht: Stoemp van Seizoensgroenten. Een mix van aardappelpuree en seizoensgroenten, geserveerd met een mosterdsaus.

• Nagerecht: Speculoos Tiramisu. Een Belgische variatie op de klassieke tiramisu, met speculooskoekjes gedrenkt in sterke koffie.

Valentijnsdag Vis- en Zeevruchtenmenu

Met zijn kustlijn langs de Noordzee is België ook een land waar u van goede vis kunt genieten. Met ons vis-Valentijnsdagmenu verrast u uw geliefde met verse ingredienten!

• Voorgerecht: Grijze Garnalenkroketten. Kleine krokante kroketten gemaakt met grijze garnalen, geserveerd met een bieslooksaus.

• Hoofdgerecht: Zeetongfilet in Witbiersaus. Zeetongfilets gebakken in een lichte saus van witbier, geserveerd met nieuwe aardappelen.

• Nagerecht: Witte Chocolademousse en Passievrucht. Luchtige witte chocolademousse getopt met passievruchtencoulis.

Veganistisch Menu

We kunnen onze lijst met menu's voor Valentijnsdag niet samenstellen zonder een selectie van veganistische gerechten op te nemen! Als u of uw partner prioriteit geeft aan dier-vrije keuzes voor gezondheid en milieu, is dit menu perfect voor jullie romantische avond!

• Voorgerecht: Crèmesoep van Witloof. Een romige soep gemaakt met gekarameliseerde witloof (andijvie), aardappelen en uien.

• Hoofdgerecht: Vegan Waterzooi. Een veganistische versie van waterzooi, een stoofpot gemaakt met wortelgroenten, prei en tofu.

• Dessert: Vegan Speculoos Taart. Een knapperige speculoos taart bedekt met vegan vanillecrème.

Halal Menu

Voor een Valentijn maaltijd in overeenstemming met de islamitische religie, is hier een menu dat uw smaakpapillen zal verrukken! Met zijn traditionele gerechten en ingrediënten zult u zeker degene charmeren die van uw diner geniet!

• Voorgerecht: Bietenhummus. Hummus gemaakt met bieten, geserveerd met pita brood en groenten.

• Hoofdgerecht: Halal Lamstajine met Pruimen. Mals halal lam gestoofd in een tajine met pruimen, amandelen en heerlijke specerijen.

• Dessert: Panna Cotta met Rozen- en Pistachesmaak. Panna cotta met een delicate rozensmaak, gegarneerd met gehakte pistachenoten.

Een goed menu voor Valentijnsdag is de garantie voor een mooie en tedere avond thuis, in het gezellige comfort en de warmte van uw huis. Maak vervolgens de overgang naar een gezellige avond op de bank. Trouwens, om het compleet te maken, waarom combineert u deze avondmaaltijd niet met een leuke activiteit voor koppels overdag? Volg onze gids om te weten wat te doen op Valentijnsdag.