Vandaag bezorgd Wereldwijde bezorging De nummer 1 in Europa
Mijn account

Kerstster verzorgen

De Kerstster, ook wel poinsettia genoemd, is razend populaire tijdens de feestdagen. Maar hoe verzorgt u een kerstster? Ontdek hier onze kerstster verzorgingstips om haar stralend houdt tijdens de feestdagen en daarna. Van essentiële waterbehoeften tot ideale standplaatsen, hier leest u over de basisprincipes van kerststerren verzorging. Leer hoe u de bloei kunt verlengen en de gezondheid van uw prachtige kerstster kunt behouden, en maak u klaar om uw huis te verrijken met de levendige kleuren van dit iconische kerstsymbool.

Kerstster verzorging

Het eerste wat belangrijk is bij de verzorging van een kerstster is de locatie en temperatuur. De Kerstster voelt zich op haar gemak tussen 15 en 20 graden. Als de kerstster in een koude omgeving staat zal ze minder lang mee gaan. Zet de Kerstster dus op een plekje met veel licht, maar niet van direct zonlicht. De Poinsettia is een subtropische plant, en groeit dus het beste met veel daglicht. Tocht zorgt ervoor dat de plant zwak wordt en bladeren kan verliezen, dus zet haar neer op een plek zonder tocht. Houd haar ook ver weg van directe warmte bronnen en fruitschalen.

poinsettia

Kerstster water geven

Als het gaat om kerststerren water geven, is het vinden van de juiste balans de sleutel tot een gelukkige Poinsettia. Te veel water kan de wortels verstikken, terwijl te weinig water kan leiden tot verwelking. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten door licht opdrogen. Houdt de grond dus vochtig, maar niet te nat. Vermijd het nat maken van de bladeren om schimmel te voorkomen. Ongeveer vier weken na het kopen van de Poinsettia kunt u wekelijks plantenvoeding geven. Met wat liefdevolle aandacht en zorgvuldig water geven kunt u uw kerstster gezond en stralend houden, zowel tijdens als na de feestdagen.

poinsettia

Is een kerstster giftig?

U vraagt u misschien af of de kerstster gevaarlijk is voor uw huisdieren of nieuwsgierige kinderen. Hoewel deze plant niet dodelijk is, kan de kerstster wat maagklachten veroorzaken als zij wordt opgesnoept, en sommige mensen kunnen huidirritatie krijgen bij contact. Dus als u huisdieren of kleintjes hebt rondlopen, is het slim om de kerstster buiten hun bereik te houden. En zoals altijd, na het aanraken van de plant even de handen wassen, gewoon voor de zekerheid. Met een beetje waakzaamheid kunt u nog steeds die kerstsfeer creëren zonder u zorgen te hoeven maken.

poinsettia