Vandaag bezorgd Wereldwijde bezorging De nummer 1 in Europa
Mijn account

Kerststukjes maken

Tijdens Kerstmis houden we ervan om ons huis te versieren. Het liefst maken we onze eigen kerstversiering, bijvoorbeeld met bloemen en planten. Of u nou kiest voor een modern, langwerpig of apart kerststukje, zelf een kerststukje maken is niet moeilijk! Hier geven we u een voorbeeld over hoe u het stap voor stap een kerststuk kunt maken. Uiteraard kunt u ook gewoon een mooi kerststukje bestellen bij Euroflorist.

Wat u nodig hebt om een kerststuk te maken

Begin met het vinden van een voorwerp om het kerststukje in te maken. Dit kan een mooie schaal, een oude pot van klei of zelfs een koffiekopje zijn. Vervolgens heeft u aarde nodig, seizoensplanten, groen mos om de aarde mee te bedekken en tot slot versieringen. U kunt dennenappels, kerstballen, kaneelstokjes en andere decoratieve ornamenten gebruiken.

Stap 1: tuinaarde in de schaal doen

Begin met het toevoegen van een paar centimeter aarde aan de bodem van de schaal om een basis voor de planten te creëren. Dit zorgt ervoor dat de planten stabiel op de bodem staan.

Stap 2: kerstplanten toevoegen

Plaats de planten in de schaal. In dit kerststukje hebben we gekozen voor een kerstster, Hedera, Kalanchoë, vetplant en een spar. Kies planten die verschillende vormen hebben. Eén die hoog is, één die laag is en één die hangt. Probeer te bedenken waar en in welke richting de kerststuk moet komen te staan, zodat het makkelijker is om te beslissen hoe u de planten plant. Bedenk of het een voor- of achterkant moet hebben, of dat het in het midden van een tafel moet staan en van alle kanten gezien moet worden.

Stap 3: mos toevoegen

Als u alle planten heeft gepot en tevreden bent, voegt u aarde toe om de wortels te bedekken en de planten stevig te laten staan. Bedek vervolgens het kerststukje met groen mos. Zorg ervoor dat u overal groen mos neerlegt zodat het er echt mooi uitziet.

Stap 4: kerststuk versieren

Maak het kerststukje af met kerstballen of andere versieringen voor de finishing touch. Wees creatief met de versieringen! Vergeet niet om ze zo te bevestigen dat de kerststuk in balans en niet te rommelig is.

Het eindresultaat: een prachtig kerststukje

De kerststuk is nu klaar. Plaats hem als versiering midden op de kersttafel of neem het mee als persoonlijk cadeau naar het Kerstfeest!