7 dagen per week Wereldwijde bezorging De nummer 1 in Europa
Mijn account

Planten verzorging: tips en tricks

Wil je weten hoe je langer kunt genieten van uw planten? Dan ben je op het juiste adres! Speciaal voor jou hebben we de beste tips en trucs voor de beste verzorging van uw planten verzameld. Een handige lijst voor alle plantenliefhebbers!

Bestel hier de mooiste planten

Hoe verzorg je planten?

planten en licht
Zorg ervoor dat je planten genoeg licht krijgen

Bloeiende planten hebben meer licht nodig dan groene planten. Het beste kan je bloeiende planten in de buurt van een raam neerzetten, groene planten plaatst u wat dieper in de ruimte.

planten bemesten
Bemest jouw planten twee keer per jaar

Bloeiende planten kan je het beste tweemaal per jaar bemesten. Een keer in de zomer en een keer in de winter geniet de voorkeur. Groene planten dienen in de zomer wekelijks extra bemest te worden, in de winter volstaat een keer per maand.

planten en water
Planten hebben water nodig

Vooral bloeiende planten hebben bijna elke dag water nodig, zeker omdat ze vaak in de zon staan. Een kleine hoeveelheid water per keer is al voldoende. Je voelt vanzelf aan hoeveel de plant nodig heeft. Voel geregeld aan de potgrond. Laat trouwens niet te veel water in de schotel onder de pot zitten. Groene planten hebben doorgaans niet vaker dan een- of tweemaal per week water nodig

planten ongedierte
Controleer je planten op ongedierte

Spint of bladluis is een groot probleem onder planten. Check uw planten daarom regelmatig en behandel ze in geval van ongedierte. Houdt de omgeving van uw planten goed schoon. In het geval van bladluizen kunt u magere melk met water mengen en de bladeren besproeien met dit mengsel. Spoel de planten de dag na impregneren met warm water. U kunt natuurlijk ook langs uw bloemist gaan en hier een bestrijdingsmiddel aanschaffen.