7 dagen per week Wereldwijde bezorging De nummer 1 in Europa
Mijn account

Rouwteksten

Omgaan met het verlies van een dierbare is een van de moeilijkste uitdagingen in het leven. In momenten van verdriet kan het lastig zijn om de juiste woorden te vinden om de overleden persoon te eren of medeleven te betuigen aan de nabestaanden. Als u moeite heeft met het kiezen van de juiste woorden voor de condoleance kaart, laat u dan inspireren door onze condoleance tekst ideeën. Ook hebben wij inspiratie voor gecondoleerd engels teksten.

Gerelateerd: Rouwboeketten | Condoleance boeketten | Rouwkransen

Korte rouwteksten

Hieronder vindt u inspiratie voor een kort rouwtekst die u kunt gebruiken voor bijvoorbeeld een begrafenis toespraak. Deze rouw quotes kunnen helpen om het verlies van de overledene te herdenken.

• Vandaag nemen we afscheid van een bijzondere ziel. De herinnering aan [naam] zal voor altijd een bron van inspiratie zijn.

• Hoewel [naam] deze wereld heeft verlaten, blijft zijn/haar vriendelijkheid en compassie helder in ons hart schijnen.

• Met diepe respect en dankbaarheid herdenken we [naam] en de positieve invloed die ze/hij op ons allemaal had.

• Hoewel onze wegen scheiden, zal de herinnering aan [Naam] ons voor altijd verenigen in liefde en dankbaarheid.

• Als liefdevol eerbetoon aan [Naam], wiens geest voor altijd zal voortleven in de harten van degenen die ze/hij heeft geraakt.

Mooie rouwteksten

Hieronder vindt u lieve sterkte wensen die u kunt gebruiken in uw rouw bericht. Deze woorden van troost bij rouw zullen de nabestaanden laten weten dat je klaar voor hun staat. Jouw medeleven zal zeker erkend worden met deze mooie afscheidsteksten voor bijvoorbeeld op een rouwkaart.

• Mijn hart doet pijn voor u. Weet alsjeblieft dat ik er voor u ben, wat er ook gebeurt.

• Ik kan me de pijn die u voelt niet voorstellen, maar onthoud alsjeblieft dat u niet alleen bent. Steun op degenen die om u geven, inclusief mij.

• Weet alsjeblieft dat ik voor u bid, en dat ik er voor u ben wanneer u een vriend nodig heeft om op te leunen. De herinnering aan [naam] zal altijd gekoesterd worden.

• Mijn oprechte medeleven met het verlies van [naam]. Weet alsjeblieft dat ik er voor u ben en dat mijn hart bij u is in deze moeilijke tijd.

• Ik wil dat u weet dat ik aan u denk en u liefde, kracht en troost stuur in deze moeilijke tijd.

Condoleance tekst

Een geliefde verliezen is altijd een moeilijke tijd, helemaal voor de nabestaanden. U kunt uw medeleven tonen met een moderne gecondoleerd kaart. Hierin kunt u een gecondoleerd tekst schrijven. Denk aan teksten met gecondoleerd met uw vader/moeder/kind. Hieronder vindt u rouwteksten man/vrouw/kind.

• De aanwezigheid van uw vader zal enorm gemist worden, maar zijn geest leeft voort in de liefde en dierbare herinneringen die hij achterlaat. Accepteer alstublieft mijn condoleances en weet dat ik er altijd voor u ben.

• Ik zal uw vader altijd herinneren als een vriendelijke en liefdevolle man die veel om zijn gezin gaf. Gecondoleerd met uw vader.

• De herinnering aan uw moeder zal voortleven in de liefde en dierbare momenten die u heeft gedeeld. Mijn oprechte condoleances en weet dat ik hier ben om u op alle mogelijke manieren te steunen.

• Gecondoleerd met het verlies van uw moeder. Ze was een opmerkelijke vrouw wiens warmte en liefde de levens van de mensen om haar heen opfleurden.

• Het verlies van uw kind is een onvoorstelbare pijn. Ik ben er altijd voor u in deze tijd van verdriet, en ik hoop dat u wat troost kunt vinden in de dierbare herinneringen die u heeft aan uw geliefde kind.

• Een kind verliezen is een pijn die niemand ooit zou moeten dragen. Mijn hart doet pijn voor u, en ik bied mijn diepste medeleven en steun aan terwijl u door dit diepe verlies heen navigeert.

Gedicht rouw

Hieronder vindt u inspiratie voor een kort rouw gedicht. Toon uw medeleven aan de nabestaanden met een gecondoleerd gedicht. Ook kunt u natuurlijk een condoleance gedicht voorlezen bij de begrafenis. Een overleden gedicht is een mooie manier als laatste woorden voor de overledene. Lees hier dus afscheid kort gedicht overlijden.

Niet meer in ons gezicht, wel in ons hart,
In deze tijd van verdriet, wees niet verward,
Jullie liefde zal nooit vergaan,
Het blijft voor eeuwig bestaan.

Tranen stromen als de regen, waarachtig,
Maar weet, u bent niet alleen, krachtig,
In deze tijd van verlies en pijn,
Zijn we er voor u, altijd fijn.

Weg uit ons zicht, maar niet uit ons hart,
In deze tijd van rouw, zijn we nooit apart.
Met diepste medeleven sturen we u,
Liefde en troost, vooral nu.